Home / Ljepota i zdravlje / Rođen je bez nosa i nogu zbog čega ga je majka ostavila da umre, a danas izgleda ovako!

Rođen je bez nosa i nogu zbog čega ga je majka ostavila da umre, a danas izgleda ovako!

Dečak Adam rođen je 18. septembra 2011. godine u Indiji sa teškim telesnim deformitetima, bez nosa, slepljenih prstiju, s rascepljenim usnama i nepcem, spojenih nogu, a roditelji su ga dočekali kao prokletstvo i ostavili u bolnici da umre.

Dijagnostikovan mu je Bartsokas-Papas sindrom, stanja od kojih većina beba umre dok je još u materici ili ubrzo nakon rođenja, ali to nije bila njegova sudbina.

U vreme kada je rođen u bolnici su radili bračni par psihijatar Raja i medicinska sestra Džesika Pojler, koji su, kada su videli nesrećnog dečaka, odlučili da ga usvoje.

Danas Adam ima nešto više od četiri i po godine i preživeo je mnogo operacija koje su mu život učinile kvalitetnim i lepšim. Operisao je očne kapke, usne i nepce i sad može normalno da jede, da spava zatvorenih očiju, a iz ušiju i nosa su mu izvađene ciste, dok mu je u jedno uho ugrađena cevčica kako bi bolje čuo.

Ali njegov život nisu samo operacije. Od kad je usvojen, okružen je ljubavlju svojih roditelja, a postao je veliki brat dva dečaka.

Posle operacije nepca počeo je da govori i najviše voli kad se smeje. Naučio je da se sam kreće, a najviše voli kada puzi.

Adamova borba, istrajnost i ljubav koju su mu pružili njegovi roditelji, suočavanje sa medicinskim izazovima i sposobnost da se raduju malim stvarima primer su da medicina može da pogreši.

beba-bez-nosa-1Džesika je mnogo noći provela moleći se za Adama, kao i dane u bolnici u potrazi za odgovorima i njegovim izlečenjem, ali kako kaže, i pored toga, njihov život je prelep.

beba-bez-nosa-2“Patnja ne ubija radost, nego je jača. Adamovo postojanje je opravdano jer mu je sam Bog dao život. Čeznem da ljudi vide koliko stvari Adam može sam da uradi. Njegov život je čudo”, rekla je njegova mama Džesika.

beba-bez-nosa-3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *